۱۰ اسفند ۱۴۰۱، ۱۴:۰۲

رئیس دادگستری شهرستان تایباد تأکید کرد؛

ضرورت دقت بیشتر در خصوص پدیده کودک همسری

ضرورت دقت بیشتر در خصوص پدیده کودک همسری

تایباد ـ رئیس دادگستری شهرستان تایباد گفت: باید در خصوص پدیده کودک همسری دقت و صراحت بیشتری شود.

به گزارش خبرنگار مهر، جمال فرزانه صبح چهارشنبه در همایش بررسی علل و پیامدهای پدیده کودک همسری در سالن اجتماعات شهدای گمنام دانشگاه آزاد تایباد اظهار کرد: سن پدیده کودک همسری در تایباد به ۱۳ سال رسیده است و این همایش با حضور دانشجویان سرآغاز یک کار تحقیقی و پژوهشی خواهد بود که نتیجه آن به قوه قضائیه ارسال خواهد شد.

رئیس دادگستری شهرستان تایباد با بیان اینکه قطعیت ۱۳ سال نمی‌تواند برای همه زنان شروع سن بلوغ را به همراه داشته باشد، گفت: ما یک بلوغ فقهی و یک بلوغ اجتماعی داریم، ما برای تفسیر یک موضوع باید همه موارد را یکجا ببینیم، وقتی برای افتتاح حساب یا پرداخت یارانه ۱۸ سال قید شده است، باید در خصوص پدیده کودک همسری دقت و صراحت بیشتری شود.

تلاش برای حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان هستیم

جعفر صدیقی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان تایباد نیز اظهار کرد: آنچه هدف این همایش است، پیشگیری از پدیده کودک همسری نه مخالفت با ازدواج به موقع است.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان تایباد ادامه داد: ورود دادستانی و دادگستری به این پدیده اجتماعی به دلیل تکالیفی است که قانون بر عهده ما گذاشته است، موضوع دیگر حمایت از حقوق عامه است، ما در دستگاه قضائی مکلف به تلاش برای حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان هستیم.

وی افزود: ما معتقدیم برای حل معضلات و پدیده‌های فرهنگی، اجتماعی باید به سراغ راه حل های فرهنگی و اجتماعی رفت، زیرا راهکار پلیسی اثر معکوس خواهد داشت. اصل ازدواج پیوندی آسمانی است که همه ادیان بر این امر اشتراک دارند و یکی از توصیه‌ها برای پیشگیری از وقوع جرم، ازدواج است.

صدیقی اضافه کرد: در شهرها و استان‌های کمتر توسعه یافته پدیده کودک همسری بیشتر یافت می‌شود و ما در خراسان رضوی در صدر این موضوع هستیم. قانونگذار سن ازدواج را معین کرده است و در حوزه جرم انگاری قانون هم برای زوج، هم افرادی که در این حوزه اثرگذار بودند و هم عاقد جرم انگاری شده است.

استناد و محور همه ما در زندگی قرآن کریم است

حجت الاسلام علی اصغر علیپور، امام جمعه موقت تایباد، به عنوان سخنران دیگر این همایش با بیان اینکه استناد و محور همه ما در زندگی قرآن کریم است، اظهار کرد: قرآن در حوزه ازدواج آیات زیادی دارد و همچنین در روایات هم تأکیدات بسیاری بر ازدواج به موقع شده است. ازدواج یک سنت حسنه است و فوایدی زیادی نیز دارد، از جمله آنها آرامش در زندگی و بقای نسل است.

امام جمعه موقت تایباد افزود: با توجه به این کارکردهای مهم ازدواج قرآنی، آیا کودک همسری می‌تواند این اهداف را محقق کند؟ مشخصاً این اهداف با کودک همسری محقق نخواهد شد، بنابراین این پدیده مورد تأیید قرآن نخواهد بود.

وی گفت: در موضوعات اجتماعی، قائل به حل موضوعات در حوزه فرهنگی و خرد جمعی است. در مهارت حل مسئله، ریشه یابی اصل کار است و راهکار باید توسط یک تیم اجرایی خبره اجرا شود.

کودک همسری را نمی‌توان ازدواج قرآنی و سنتی دانست

مولانا غلام نبی توکلی، امام جمعه اهل سنت شهرستان تایباد هم به عنوان سخنران دیگر این همایش اظهار کرد: امروز با پدیده نامبارک کودک همسری مواجه هستیم، آن هم در جامعه‌ای که سنتی است، کودک همسری را نمی‌توان ازدواج قرآنی و سنتی دانست، ازدواج قرآنی، ازدواجی است که تبعات سو برای جامعه و شخص نداشته باشد، اما در پدیده کودک همسری تبعات بسیاری چه شخصی و چه اجتماعی را شاهد هستیم.

وی تاکید کرد: برخی خانواده‌ها به علت تنگناهای معیشتی فرزند دختر را با این پدیده از خود دور می‌کند، اما این کار نباید فرهنگ شود. متأسفانه این ناهنجار یک فرهنگ غلط در جامعه است که دختری اگر به ۲۰ سالگی رسید، برای خانواده داماد ننگ تلقی می‌شود. علمای جامعه باید با این فرهنگ غلط برخورد کنند.

توکلی بیان کرد: متأسفانه مشکل کودک همسری در مناطق ما فرهنگ شده است و علل اقتصادی کمتر در آن نقش دارد.

پدیده کودک همسری دلایل متعددی دارد

مهدی دونده، فرماندار تایباد نیز اظهار کرد: پدیده کودک همسری؛ دلایل متعددی دارد، مبنا و ملاک ازدواج نگاه اسلام است. اسلام دینی است که هر روز بروزرسانی می‌شود و در ۱۴۰۰ سال قبل به بن بست نرسیده است.

فرماندار تایباد افزود: علمای اسلام رویکرد مثبتی دارند، اما باید نمایندگان را توجیه کنیم تا قوانین را اصلاح کنند. این موضوع باید به سمت فرهنگ سازی حرکت کند و دستگاه‌های فرهنگی مثل آموزش و پرورش ورود پیدا کنند.

وی ادامه داد: ما در سال گذشته ۱۱۲۶ واقعه ازدواج و ۲۳۹ واقعه طلاق را شاهد بودیم امسال ۹۷۰ واقعه ازدواج و ۱۹۶ واقعه طلاق در یازده ماهه گذشته ثبت شده است. بنابراین در ازدواج ۱۳ درصد کاهش ازدواج و ۱۸ درصد کاهش طلاق را شاهد بودیم، اما نکته مهم این است که از هر ۶ واقعه ازدواج، یک واقعه طلاق ثبت می‌شود.

کد خبر 5722080

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha